
06 آوریل سوله چیست ؟
سوله چیست ؟
تاریخچه سوله ها چیست و اجزای تشکیل دهنده ی آن کدام است؟ سازه های فلزی از زمان های قدیم به استفاده از آهن های کم کربن یا همان چکش خوارها در میان مردمان رواج داشته است که به وسیله ی آن ها می توانستند انواعی از سازه ها را به اشکال مختلف در آورده و بسازند. استفاده از فولاد با داشتن مزایایی مثل سبک بودن، انعطاف پذیری و کیفیت بالا و … کم کم جای استفاده از آهن های کم کربن را گرفت.
اجزای تشکیل دهنده ی اسکلت های فلزی
اجزای مختلف این اسکلت ها به وسیله ی پیچ و مهره و جوشکاری به یکدیگر متصل می شوند که ارائه ی گزارشاتی در باره ی تخریب سازه های جوش خورده به دلیل حتی یک اتصال نامناسب و ضعیف در آن ها، باعث شده که ایده ی استفاده از پیچ و مهره در اتصال اجزای تشکیل دهنده ی سوله، روز به روز رواج پیدا کند که همین امر باعث سرعت بخشی به امر نصب و راه اندازی و کاربرد سریع و بهتر انواع سوله ها شده است. مقاومت در برابر خوردگی، نصب و راه اندازی سریع و کم هزینه و داشتمن مقاومت بالا در برابر آتش سوزی ها، از دلایل خوب و موجهی برای گسترش کاربرد اسکلت های پیچ و مهره ای به جای اتصالات جوشکاری شده در سازه های فلزی و سوله ها می باشد.
تاریخچه ی طراحی و ساخت سوله ها و انواع سازه های فلزی با کاربردهای صنعتی که خود نیز نتیجه ی تحولات و انقلاب صنعتی در کشور های پیشرفته می باشد. پیشینه ای به قدمت تقریبا ۷۰ ساله در ایران دارد.
عواملی مانند نیاز به ایجاد فضاهای بزرگ و به هر برداری از آن ها در عین صرفه جویی در زمان و هزینه ها که توام با دغدغه ی پیشرفت و تحول در ساخت سازه های صنعتی می باشد ، باعث پدید آمدن این ایده در ذهن مهندسین ایرانی مانند سایر کشورها شده است.
نحوه عملکرد سوله ها
نحوه عملکرد سوله ها: سوله ها یکی از بهترین و پر کاربرد ترین نوع سازه ها می باشد. نحوه عملکرد سوله ها باعث شده است که این نوع سازه در هر محیطی و بیشتر ساخت ها مورد استفاده قرار گیرد . چرا که جایگزین مناسبی برای سوله های بتنی بوده و از نظر ابعاد و وزن مناسب تر از دیگر سازه ها می باشد. کم بودن وزن سوله ها بر روی عملکرد و کاربرد آن ها تاثیر گذار می باشد. چرا که باعث شده است دارای مقاومت بالایی بوده و قیمت مناسبی را دارا باشد.
مشخصات ظاهری سوله
سوله سازه ای است فلزی که می تواند به صورت یک قاب ساده و یا مرکب باشد. سوله ها معمولا دارای سقف های شیب دار هستند که این شیب با توجه به کاربرد ممکن است یک طرفه و یا دو طرفه باشد. سایبان یکی از اجزای مهم سوله می باشد که در اطراف سقف های آن برای ایجاد سایه تشکیل می شود.
ابعاد ظاهری سوله
سوله ها معمولا دارای دهانه هایی گسترده می باشند و به همین دلیل برای ساخت های بزرگ از آنها استفاده می شود. دهانه ی سوله ها معمولا در حدود ۶۰ متر می باشد اما به طور کلی معمولا دهانه های سالن ها ۱۰ تا ۲۵ متر با یک قاب ساده می باشد. دهانه های متوسط در صنایع حدود ۲۰ متر بوده و ارتفاع آن ۶ متر می باشد.
سازه های سوله به طور کلی برای انواع ساخت ها مورد استفاده قرار می گیرد. از سوله ها برای ساختن سالن های ورزشی، مرغداری ها، دامداری ها و… استفاده می شود. سوله ها با توجه به نوع دارای عملکرد هایی تقریبا متفاوتند. سوله خرپایی، یو بی ام و تیر ورقی انواع سوله ها هستند.
سوله های تیرورقی به عنوان قدیمی ترین سوله می باشد. این سوله از ورقه های فولاد ساخته شده و دارای وزنی سنگین است. عملکرد سوله تیرورقی با معایبی همراه است که استفاده از آن را محدود می کند. سوله های یو بی ام نیز به صورت قوسی شکل بوده و دارای مقاومت بالایی است در میان سوله ها سوله های خر پایی با عملکردی قوی، وزنی کم، قیمتی مناسب و بسیاری از ویژگی های دیگر دارای عملکردی بسیار عالی می باشد.
بدون نظر