
06 آوریل سوله فوق سبک
سوله فوق سبک
سوله فوق سبک : استفاده ار سوله ها با کاربری و استفاده های متفاوت امروزه در میان صنعتگران و افراد شاغل در حرفه های گوناگون مرسوم شده و روز به روز در حال گسترش می باشد. در سال های اخیر انواع سوله در حال تولید و بهره برداری می باشد که در ادامه با انواع ان ها آشنا خواهیم شد.
انواع سوله عبارتند از:
سوله های تیر ورقی، سوله های خرپایی و سوله های یو بی ام
سوله تیر ورقی: قدیمی ترین انواع سوله ها می باشند که امروزه نیز تحت عنوان سوله های سنتی در حال استفاده هستند اما میزان کاربری ها ی آن ها به نسبت سوله های دیگر محدودتر می باشد. سوله های تیر ورقی برای استفاده در مصارفی مفید هستند که دهانه ی سوله نهایتا تا ۲۰ متر باشد. جنس این سوله از فولاد خام می باشد که اجزای گوناگون آن را به وسیله ی پیچ و مهره کردن و یا جوشکاری به یکدیگر متصل می کنند.
سوله خرپایی :
نوعی از سوله ها هستند که به دلیل عدم محدودیت در ساخت دهانه آن ها موارد استفاده شان بسیار بالارفته و نیز امکان نصب انواع جرثقیل در آن ها ، این نوع سوله را در مرکز توجه صاحبان صنایع مختلف قرار داده است. برای اتصال اجزای گوناکون سوله خرپایی از روش های جوشکاری و پیج و مهره استفاده همانند سوله های تیر ورقی استفاده می شود.
سوله یو بی ام: این نوع سوله ها در واقع فاقد اسکلت بوده و در شمار مدرن ترین نوع از انواع سوله می باشند که به وسیله ی دستگاه های نرم افزاری طراحی و ساخته می شوند. سوله های یو بی ام را به وسیله ی ماشین های دوختی به نام سیمر به یکدیگر متصل می کنند. سرعت ساخت این سوله ها بسیار بالا بوده و کاهش هزینه ای ۵۰ درصدی در مقابل انواع دیگر سوله ها دارند.
سوله سازی مدرن :
با پیشرفت های چشمگیر صنعت سوله سازی و رونق سوله سازی مدرن، کارخانجات برای پیشی گرفتن از رقبای خود به سمت این نوع سوله سازی حرکت کرده اند این نوع سوله سازی مزایای زیادی دارند و هزینه تمام شده آن ها بسیار کمتر از سوله های سنتی می باشد از انواع این سوله ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
در ساخت این سوله ها، ستون ها و پل ها از جنس پروفیل صنعتی صنعتی بوده و سازه به صورت خرپایی اجرا می شود.
- این سوله ها به سرعت بالایی نصب شده
- مقاومت بالایی در برابر نیروهای فشاری و کششی دارند.
- سوله های با دهانه بزرگ را می توان با این سازه ها (خرپایی) ساخت.
- این سوله ها برای بسیاری از قسمت هایی که نیاز به جرثقیل ندارند مثل انبارها و سالن های ورزشی و….مناسب هستند.
در ساخت ستون های این سوله ها از تیرورق استفاده می کنند و برای ساختار قوسی شکل سقف از خرپاها کمک می گیرند از مزایای این سوله ها هم می توان گفت که:
- هزینه ها را بیش از ۲۰ درصد کاهش می دهند.
- باعث کاهش مصرف فولاد تا ۳۰ درصد می گردد.
- این سوله ها را می توان در صنایع مختلف استفاده کرد.
- در ساخت این سوله ها ستون ها هیچ گونه بیرون ندارند.
سوله قوسی کابلی : ستون ها از جنس تیر آهن ساخته شده و پل اصلی با نورد سرد تیرآهن که به شکل قوسی درآمده از یک سیم بکسل قوی برای باز نشدن پای این قوس استفاده می شود. مزایای این سوله ها :
- سرعت ساخت و نصب بالا
- هزینه های ساخت را ۳۰ درصد کاهش می دهند.
- مصرف فولاد تا ۵۰ درصد کاهش می یابد.
سوله سازی مدرن
این سازه ها برای دهانه های کوچک و در حدود ۲۰ متر و ارتفاع کم مناسب هستند. برای مثال سالن های مرغداری ، پرورش قارچ و ….
سوله های ubm: به این سوله ها خود ایستا هم می گویند.
- از ورق های گالوانیزه ساخته می شوند.
- قوسی شکل هستند.
- قابلیت نصب بدون فونداسیون را دارند.
- هزینه نصب این سازه ها پایین است.
- قابلیت نصب در مکان های مختلف را دارد.
ساخت سوله های خرپایی
ساخت سوله های خرپایی :
- چگونه سوله خرپایی بسازیم ؟
روش های ساخت سوله به سه دسته تقسیم می شوند :
- روش های خرپایی
- روش های تیرورقی
- روش های یو بی ام
ساخت سوله های خرپایی
با تجهیزات مدرنی صورت می گیرد سازندگان با دانش غنی که در مورد این صنعت و این روش ساخت دارند می توانند سوله ها را در کمترین زمان ممکن بسازند و به مشتریان خود تحویل دهند . این سوله ها ساخته شده از پروفیل های صنعتی هستند و با ظاهری زیبا و متنوع تولید می شوند دلیل انتخاب این سوله ها قابلیت ها و مزایای ویژه ایست که دارند .
- استحکام و امنیت بسیار بالای این سازه ها
- وزن بسیار سبک این نوع سوله ها
- ساختار متفاوت و متناسب با نیاز افراد
- قیمت مقرون به صرف و اقتصادی این سازه ها
- ساخت سازه هایی بدون محدودیت در ابعاد دهانه ی آن ها
- هزینه های کم حمل و جا به جایی این سوله
- نصب هر نوع جرثقیل های تناژ بالا در این سوله ها امکان پذیر است
- لرزش سوله های خرپایی به میزان زیادی کاهش یافته است .
- سوله های خرپایی به سرعت ساخته شده و در اختیار مشتری قرار گرفته می شود
هریک از این قابلیت های منحصر به فرد موجب شده تا خرید این سوله ها با استقبال زیادی مواجه شود . ساخت این نوع سوله ها در هر شرایط و موقعیت مکانی امکان پذیر است و تنها تنظیمات اولیه آن کمی تغییر می کند .
از سوله های خرپایی در موارد مختلفی می توان استفاده کرد .
کاربرد سوله های خرپایی :
- ساختمان ها و واحدهای صنعتی
- ساختمان ها و سالن های ورزشی
- ساختمان های برگزاری همایشات
- تالارها و سالن های پذیرایی
- صنایع کشتی سازی
- کارگاه ها و انبارها
- تعمیرگاه های ماشین
- تعمیرگاه و آشیانه های هواپیما ها
- سرپناه های اضطراری
- سوله های دامداری , کشاورزی و ..
طراحی و ساخت سوله خرپایی
طراحی و ساخت سوله خرپایی : استفاده از سوله های خرپایی امروزه بیشترین آمار ساخت سوله ها را به عنوان سوله های مدرن و کم عیب خود اختصاص داده است که دلیل این اتفاق را می توان در داشتن ویژگی های ممتاز این نوع از سوله جست و جو کرد.
طراحی و ساخت سوله خرپایی امری بسیار حساس می باشد که نیاز به داشتن تخصصی و دانش فنی در این زمینه دارد. فلذا افراد معمولی نمی توانند صرفا با اتکا به تجربه ی خود در این زمینه ، برای این کار اقدام نمایند .
طراحی سوله خرپایی:
طراحی سوله خرپایی:با در نظر داشتن مواردی مانند بارگذاری های مختلف در آن ، میزان تراکم خاک زمین محل احداث، محاسبه ی بار دینامیکی جرثقیل ها، محاسبه ی بار باد و برف و زلزله و … ، در نظر داشتن ابعاد دهانه ، چگونگی اتصال قطعات به یکدیگر و … امکان پذیر می باشد.
بعد از مرحله ی طراحی، نوبت به ساخت سوله های خرپایی با استفاده از انواع دستگاه های صنعتی با استفاده از تکنولوژی های صنعتی روز دنیا و اتصال اجزای مختلف آن با استفاده از طراحی های از پیش تعیین شده می رسد.
امروزه بنا به دلیل کاهش وزن هرچه بیشتر این سازه در کنار حفظ مزایای ممتازش و نیز انسجام بیشتر در برابر بارهای وارده بر آن؛ میزان فولاد به کار رفته در ساخت سوله ی خرپایی را کاهش داده اند . به گونه ای که در حال حاضر سوله های سبک و فوق سبک از نوع خرپایی در حال تولید برای انواع کاربری ها می باشد.
که در کنار این اتفاق می توان از طراحی و ساخت دهانه هایی به شکل شیب دار یا قوسی در این نوع سوله یاد کرد که باعث به وجود آمدن ظواهری زیبا و به دنبال آن کاربرد بیشترش برای ساخت انواع تالارها و سالن های همایش و اجتماعات و … شده است.
قیمت سوله های خرپایی
قیمت سوله های خرپایی : قیمت سوله های خر پایی همانند سوله های دیگر به عوامل مختلفی بستگی دارد. این سوله ها در صنعت سوله سازی بسیار تاثیر گذار و مهم می باشند. چرا که علاوه بر مزایای زیادی که دارا می باشد در قیمت نیز در مقایسه با سایرین ارزان تر می باشد. سوله های خرپایی به طور معمول ۱۵ درصد از سوله های دیگر ارزان تر بوده و معایب دیگر سوله ها را نیز تحت پوشش قرار می دهد.
ساخت هر بخش از قسمت های سوله ی خرپایی دارای قیمت خاص خود می باشد. هزینه اولیه مربوط به هزینه های ورق های فولادی است که در ساخت آن به کار برده می شود هزینه ی این بخش ممکن است توسط خود کارخانه و یا کار فرما پرداخت شود.
همچنین دیگر مسائل مربوط به ساخت سازه های سوله های خر پایی نظیر جوشکاری ورق ها، برش ورق های فولادی و… نیز نیازمند هزینه می باشد. هزینه های ورق های فولادی که معمولا به صورت کیلویی می باشد در حدود ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان می باشد. در زمانی که برای ساخت سوله های صنعتی از سوله های خرپایی استفاده شود قیمت بالاتری را نیازمند است لازم به ذکر است که در صوت استفاده از سوله های دیگر قیمت دو برابر خواهد شد.
فاکتور های دیگر در ساخت سوله شامل :
ارتفاع سوله که هر چه ارتفاع بیشتری داشته باشد نیازمند هزینه های زیاد تری می باشد. مورد بعدی وزن سوله می باشد که معمولا سوله های خرپایی وزن کمتری را دارا بوده بنابراین نیازمند قیمت کم تری می باشد. همچنین در صورت استفاده از پوشش های سقفی ورق رول که به صورت عایق حرارتی به کار می روند هزینه ی کم تری را باید پرداخت کنید. این نوع پوشش بسیار پر مزیت است.
نتیجه ی کلی از این متن این است که شما در صورت ساخت سوله می بایست ابتدا از هزینه های ان مطلع باشید و بدانید در سازه سولهاز چه نوع سوله و یا چه نوع مصالحی استفاده کنید که علاوه بر هزینه ی کم دارای کیفیت عالی نیز باشد. سوله های خر پایی دارای کیفیت عالی، وزن کم و هزینه های بسیار پایینی است.
بدون نظر